Oruç kafası tarifi Cafe Portakal'dan aldığımı yazmışım -ki hala daha ordan aldığımı sanıyodum- aradım taradım yok. Meğerse Lezzet dergisinin web sitesinden almışım ;)))
Tarifi ordan, yapması ve fotoları benden ;)))
Malzemelerimizin tamamı fotoğrafta yer alıyor, ölçü falan yok hamarat olan anlar ;))
- Hadi bu seferlik veriyim, çünkü ben yarım ölçü yaptım şaşırtmıyim sizi, orjinal ölçüler şöyle...
- 4 yumurta
- 2/3 su bardağı ayçiçeği yağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 2.5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım limonun suyu
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Keki pişirdikten sonra önceden yapıp soğuttuğunuz limonlu şerbeti kekin üzerine döküyorsunuz. Bu işlem sırasında bıçakla keki delerseniz içine daha nufüs edeceğini düşündüğümden ben öyle yaptım...
Üzeri için;
- 2 limon
- 1.5 çay bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
Glazür için;
- 5 yemek kaşığı pudra şeker
- 2 yemek kaşığı limon suyu
En sonunda da glazürü üzerine sürdüğünüzde aşağıdaki gibi bi kekiniz oluyo, yoğun limon aromalı
Kaymaklı dondurmayla servis önerisi de benden
Afiyet Olsun ;))))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder