Mevsim koşulları izin verdiği sürece sokak lezzetlerine devam. Bu fotoğraflar dün geceye ait, kısmetse bu akşam kestane...
Fırının ızgarasını -üst bölümü- yakıyorsunuz. (250-300 derece) Mısırları arada bir iki santim kalacak şekilde fırın telinin üzerine diziyorsunuz. Bir alt rafta fırın tepsinin olması mısırdan akan sular yada tozların fırını kirletmesine engel olur, tavsiye ederim. Pişen tarafı çevire çevire yaklaşık 20 dakikadaközde mısır sahibi olursunuz :)
Sokakta satılan közde mısırdan farkı var mı?
Kesinlike var lezzeti. En son dışarda mısır yediğimde -yiyemediğimde- istemeye istemeye de olsa mısırı atmak zorunda kaldım. Korkunç bir şeydi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder