Pazar, Ocak 01, 2012

Yılın Lezzet Sırrı

Yılın son günlerinde denemelerine başladığım sonunda aradığım lezzeti yarattığım, yiyenlerin yüksek iltifatlarına mazhar olan irish cream tiramisunun tarifini vermenin zamanıdır artık...

Aslında bilinen tiramisu tariflerinden çok büyük bir farkı olmasa da lezzetinin sırrı irish cream aromalı granül kahvesinde…

SAM_3367

Kare borcam için 14 tane altına, 14 tane üstüne olmak üzere 28 tane kedi dili bisküvi

Kedi dilini ıslatmak için;
1 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı irish cream aromalı granül kahve
2 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı süt

SAM_3295


SAM_3298
SAM_3301

Muhallebisi için;
1 litre süt
3 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı un
1 paket vanilya
muhallebiyi ocaktan indirince bir paket Pınar labneyi de ekleyip mikserle bir iki dakika çırpıyoruz.

SAM_3300

ilk kat kedi dilleri üzerine muhallebi döktükten sonra ikinci kat kedi dilleri dizilip kalan kahveli karışımla ıslatılır.
Muhallebinin kalanıyla üstünü kapatıp, 1 çorba kaşığı kakaoyu tel süzgeçle tüm üstünü örtecek şekilde üzerine eliyoruz.

Sonra da gururla ikram edip, tebrikleri kabul ediyoruz
Afiyet Olsun!
Dil çıkaran gülümseme

1 yorum:

Nini Nileud dedi ki...

denenir... teşekkürler:)