Cumartesi, Nisan 28, 2012

Çilek Gölgesinde Damla Sakızlı Muhallebi

Çilek delisi oldum bugünlerde…

Sağolsun marketim her gün taze taze çilek getiriyor en güzellerinden bana ayırıyor…

Ne kadar sürcek bu ilişki ben de merak ediyorum???

Sadece bu ilişkiyi çilek ve ben yaşasam neyse, ilk kurbanım tiramisunun ardından şimdi de muhallebiyi kurban ettim…

Malzemelerimiz

1 lt süt

1 su bardağı toz şeker

SAM_4172

1.5 bardak su

6 çorba kaşığı pirinç unu

1 paket damla sakızlı vanilya

SAM_4173

8 tane Eti kakaolu bisküvi

Yapılışı…

Süt kaynamaya başlayınca şekeri ekleyip eriyene kadar karıştırdıktan sonra 1,5 bardak suyla özleştirdiğiniz pirinç unu ve damla sakızlı vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edin.

Muhallebiniz, karıştırırken göz göz patlamaya başladığında ocağı kapatıp kaselere paylaştırmaya başlayabilirsiniz.

SAM_4177

Yarıya kadar doldurduğunuz kasedeki muhallebilerin üzerine kakaolu bisküvi dizip yine muhallebiyle üzerini örtüyor, üzerinde oluşan hava kabarcıklarını zevkle izliyoruz.

SAM_4178

Soğuduktan sonra çilek fantezisi kısmına geçiyoruz…

SAM_4182SAM_4184

Hızınızı alamaz bi de kuş konduruyum derseniz, çikolata rendeleyebilirsiniz.

Yazarken aklıma geldi; para çikolatalarımı eritip çileklerin üzerinden bi hat geçirebilirdim de, nasıl  o zaman akıl edemedim…

SAM_4186

Ve tarif kaynağı…

Annemin genç kızlığından kalma basım yılı 1968, benden 9 yaş büyük

Kapağını muhtemelen çocukken biz haklamışızdır, üst taraftaki tırtıklar ise kemirgen yeşil papağanımızın marifeti. -Kendisini kağıt öğütücü olarak işe götürmeyi düşünüyorum-

SAM_4180

3 yorum:

Adsız dedi ki...

kardeş, o çileğin yapraklarını bi alaydın be şeker:):):)

AslıASLI dedi ki...

Son günlerde bende deli gibi Çilek yiyorum :)

Hem kolay hemde güzel bir tarif, yapıcam bende ellerine sağlık..

Dört Yapraklı Yonca dedi ki...

sen de mi brütüs ;)

ev halkı da yapraklara tepkisel yaklaştı ama inan her bir yaprağını tek tek kaldırıp altını yıkadım, yani tertemiz :)))

ama böyle çok estetik oluyo ;))))))