Ta ki bi kac yil once sicagini yedigim gune kadar...
Citir citir yumusacikmis halbuki...
Rize'de gecirdigimiz her gun yolumuz firina duserse -kuzenimin evinin karsisinda ;-)- onlarca aliyoruz
Firini son ziyaretimde sizin icin fotografladim da...
Cayin hikayesinden sonra Rize Simiti'nin hikayesi karsinizda...
Simit seklini alan hamur biraz dinlendirildikten sonra odun atesinde kaynayan suda kisa sure haslanip buyuk bir suzgec yardimiyla pekmezli suya atiliyor
Burdan alinan simitler baska bir odunun uzerinde bi sure bekletilip fazla suyu atiliyor
Sonrasinda firinci kuregiyle yine odun atesiyle isinan firinda pisiriliyor
Pisen simitler bi sure sepette bekletilip sonra mermer tezgaha konuyor...
4 yorum:
Afiyet olsun...Bizde Şile'de grisini tarzı bişey adlık fırından taze çıkmıştı. 3 gün bitiremedik ve sadece 2.5 lira verdik
ne tesadüf! Tam da bugün bir sokak satıcısında gördüm bu simitleri. keşke alıp deneseymişim. ):
:-) istanbul'un disina ciktigin an her sey degisiyor paranin degeri bile ;-)
Denemenizi tavsiye ederim, ama mutlaka tazeyken
Sevgiler
Yorum Gönder