Çarşamba, Eylül 04, 2013

Rize Simiti


Cocukluk hatiralarimda anneannemin Rize'den donuste cantasindan cikan sert simitlerdi...

Ta ki bi kac yil once sicagini yedigim gune kadar...

Citir citir yumusacikmis halbuki...

Rize'de gecirdigimiz her gun yolumuz firina duserse -kuzenimin evinin karsisinda ;-)- onlarca aliyoruz

Firini son ziyaretimde sizin icin fotografladim da...

Cayin hikayesinden sonra Rize Simiti'nin hikayesi karsinizda...



Simit seklini alan hamur biraz dinlendirildikten sonra odun atesinde kaynayan suda kisa sure haslanip buyuk bir suzgec yardimiyla pekmezli suya atiliyor


Burdan alinan simitler baska bir odunun uzerinde bi sure bekletilip fazla suyu atiliyor

Sonrasinda firinci kuregiyle yine odun atesiyle isinan firinda pisiriliyor


Pisen simitler bi sure sepette bekletilip sonra mermer tezgaha konuyor...



Ve boylesi guzel bi lezzetten 16 tane alinca sadece 4 tl vermeniz gerektigine inanabiliyor musunuz???

4 yorum:

Sorriso dedi ki...

Afiyet olsun...Bizde Şile'de grisini tarzı bişey adlık fırından taze çıkmıştı. 3 gün bitiremedik ve sadece 2.5 lira verdik

selma dedi ki...

ne tesadüf! Tam da bugün bir sokak satıcısında gördüm bu simitleri. keşke alıp deneseymişim. ):

Dört Yapraklı Yonca dedi ki...

:-) istanbul'un disina ciktigin an her sey degisiyor paranin degeri bile ;-)

Dört Yapraklı Yonca dedi ki...

Denemenizi tavsiye ederim, ama mutlaka tazeyken
Sevgiler