Cumartesi, Mayıs 07, 2011

Rize Feshane'de

Desem de inanmayın 10 standla  olmaz bu iş.

Ama yine de keşanı, üç-el helvayı, kolet, minci, tereyağ, mısır değirmeni, rize bezi gibi karakteristik ürünlerden bir kaç tane bile görseniz bu sevdiğim şehrin diyorsun, basıyorsun bağrına.



Kanal D kameramanı ve muhabirlerinden bu tür etkinliklerde çok sık gördüğümüz sarışın bayan elinde mikrofon standlarda dolanıyordu. Benim alışveriş yaptığım standda ters bir ifadeyle biraz sonra kamera çekime başladığında nasıl hareket etmesi gerektiği keşandan yapılma bandanayı başına bağlaması için oradaki görevli adama yapması gereken mizanseni tarif ediyordu.


Rize Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan birbirinden güzel el emeği göz nuru nakışlar, oyalar, rize bezi dokumalar ve  poşular uygun fiyatlarla satılıyor.

6-7-8 Mayıs'ta Eyüp Feshane'de yapılan Rize Günleri'ne sırf meraktan, sırf yöresel lezzetler tatmak için, sırf memleketinizin ürünlerine dokunmak için gidebilirsiniz.




Hediyelik ürünler arasında en hoşuma giden, tek tek seçtiğiniz harflerden size özel trenler yapılanıydı.

Bir diğer orjinal ürün ise "Evvel Zaman İçinde Rize" adıyla yayınlanan siyah beyaz fotoğraflarla geçen yüzyılın başından bugüne Rize'nin tarihini yansıtan kitaptı.

Kitapla ilgili daha fazla bilgi için http://www.fatihsultankar.com/evvelzamankitap.html

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Tüh ya, keşke önceden yayınlasaydın yazını..Bilseydim koşa koşa giderdim..Uff yaa:(

Dört Yapraklı Yonca dedi ki...

çok haklısın, ama benim de cuma akşamı haberim oldu, cumartesi gidip gördüm ve yayınlayabildim :((