Cumartesi, Mayıs 02, 2009

Yeni Kitaplarım


Bu aralar yeniden kitap okumaya başladım, mutluyum :)

Geçen gün Kanyon'a D&R'a gittim. 15 dakikada aldığım kitaplar bunlar. Demek ki beni bir saat bırakırsanız orda kredi kartımı sakın yanımda bırakmayın :)

Aslında Aşk'ı Hande'den veya Aynur Ablamdan alıp okumaktı niyetim. Ama o sabah Aynur ablam arayıp; veririm okursun ama bence kitaplığında olması gereken bir kitap deyince öğlen soluğu D&R'da aldım.

Strese Son ve Meditasyon hepimizin ihtiyacı olan temel kitaplar zaten. Ama özellikle Strese Son benzer bildik kitaplardan farklı olarak olayı tüm yönlerden ele alıyor. Ele almakla kalmıyor, somut çözüm yolları gösteriyor. Henüz okumadım ama üstten bir inceleme yaptığımda çok tatmin edici olduğunu düşünüyorum.

Nora Roberts araya tatlı niyetine; Semih ve Balat'ın Bulutu ise Yağız için alındı ama önce ben okuycam. Ne de olsa çocukluğumun geçtiği benim için büyülü semtin masalı.

İstanbul'da Yaşam Sanatı; İstanbul'da sadece yaşamayan İstanbul'u yaşayan biri olarak kaçıramayacağım bir kitap. Bitip tükenmeyen hazine kentin yeni bir gizemini sırrını öğrenmek için iyi bir fırsat.

Kitaptan küçük notlar...

"Yıldırım Beyazıd'ın Otağtepe'de İstanbul'un fethinin gerçekleşmesi için planlarını hazırlarken namaz kıldığı fetih namazgahı kaybolmuş, kıble taşı kırılmış ve bir açıkhava müzesi olması gereken Otağtepe villalaştırılmış."

"Boğaziçi'nin tanınmış balıkçılarından 76 yaşındaki Şefik Pehlivan, Anadolu Hisarı'ndaki Dere Kahvesi'nde mevsimine göre tuttuğu balıkları aracısız satmaktadır"

"Kayık sefası sürmek isterseniz Anadolu Hisarı'ndan Rumeli Hisarı'na kayıkla geçebilirsiniz."

"...kayda değer erguvanlar şunlardır: Sultanahmet'te Su Terzisi yanındaki Halide Edip Parkı'nda... Kuyubaşı'nda Feneryolu sokağında erguvanlar tek başlarına birer türbe gibi ziyaretçi beklemektedirler."

"Boğaziçi'nde Güzelce bir semt... İstanbul'u ve Boğaziçi'ni belli bir sıralamaya göre gezmek isteyen birisi ilk olarak Anadolu Hisarı'nı görmelidir."

"Akide'nin sırrı...

2 yorum:

lezzettabağı dedi ki...

Ooh ne güzel,doya doya oku kitaplarını!Aşk'ı ben de en kısa zamanda okumak istiyorum.İstanbul hakkındaki kitabı da edineceğim.İstanbul'u pek de sevmeyen birisi olarak belki bana da sevdirir İstanbul'u!

beyaz mendil dedi ki...

Kitaplara ben de dayanamıyorum,hepsi benim olmalı diye düşünüyorum.)Strese son'u mutlaka alacağım.Teşekkürler