Pazartesi, Şubat 25, 2008

Haftasonu Fotoğrafları

Cumartesi günü, geçen hafta kar yağışı nedeniyle ertelediğimiz aile içindeki doğumgünü kutlamamı gerçekleştirdik. Kuzenler bir araya geliyoruz ama benim yaşım küçük olduğu için kuzen çocuklarıyla daha iyi anlaşıyoruz :))) (Önden arkaya doğru Yağız, Mert, Hamdi)


Pazar sabahı kahvaltı için arkadaşlarımızla Galata Konak Cafe'yi tercih ettik. Her zaman başka güzel. Şansımıza hava o kadar sıcaktı ki terasta kahvaltı ettik. Hatta güneşe karşı oturduğumuz için yüzümüz bile yandı. Oraya kadar gidip kuleye çıkmama içime dert olmuştu. Bu kez onu da gerçekleştirdik. Gerçekten de İstanbul kanatlarınızın altında oluyor. Yerden 61 metre yüksek, denizdense 140 metre muhteşemdi.

Üstte kuleden yolu, altta da aynı yerden kule. Bi nevi simetrisi diyebiliriz.

Eğer kulenin etrafını dolaşırken çektiğim resimleri peşpeşe eklemeyi başarabilirsem onları da yayınlayacağım.


Galata Kulesi'nden sonra da İstanbul Modern'de sanatsal doz aşımına uğradık diyebilirim. Önerim bir günde bütün müzeyi gezmeyi denemeyin, fazla zorlayıcı olabiliyor. Ama çok da güzel şeyler vardı. Tavsiye ederim.

Ancak bu kadar birleştirebildim, en azından fikir verir Resimleri ancak bu kadar birleştirebildim soldan sağa bakmak lazım sonra alt sıraya geçin.

9 yorum:

deger dedi ki...

Sevgili Yonca,

Çektiğin fotograflarını çok beğendim. Kuleden, gerçekten İstanbul uçakta imiş gibi gözüküyor. Kulenin etrafındaki binalardan, açık otoparkın bitişiğinde olan, yakında çok güzel bir galeri ve konferans salonu olacak. Elektronik işlerini de ben yapıyorum. Bina bittiğinde, oraya bütün tanıdığım blogger'leri davet etmek istiyorum.

Bu arada, eğer 1950 li yıllarda ve çocuk denecek yaşlardaki kız - erkek ilişkilerini merak edersen, yeni yazımı okumanı tavsiye ederim. Oraya ilkokul son sınıftaki bir anımı yazdım.

Evdeki doğum günü partini de tekrar kutlarım, sevgiler.

Sanem dedi ki...

Ne güzel geziyorsun. Hafta sonları sana gelmek lazım demekki :))

Sem dedi ki...

Sevgili Yonca, ne tesadüf ben de Cumartesi akşamı oralardaydım. Hava iyice karardığı için yukarıya çıkmadık, aşağıda çay içip, kuleyi aşağıdan seyretmekle yetindik ama başka zaman mutlaka yukarı çıkmaya karar verdik. Daha önce gitmiştim ama kesinlikle tekrar çıkmak, ordan keyifle İstanbul'u seyretmek istiyorum. Sevgiler

Sorriso dedi ki...

Merhaba,
Uzun zamandir takipcinizim. Ama sessiz bir takipciniz oldum. Yaptiklarinizi, yasama tarzinizi, cektiginiz fotograflarinizi, vaktinizi degerlendimenizi cok begenerek okuyorum.
Bugunden itibaren benimde bir blogum var artik. Artik rahatca ses cikartabilirim sanirim :)

Sevgiler

Dört Yapraklı Yonca dedi ki...

Sevgili Degree güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. Anılarınızın takipçisiyim haber verdiğiniz için teşekkürler. Ayrıca blogger daveti fikriniz rüyama girdi. Çok hoş olacağına eminim :))))

Sanem, aramıza dönmene çok sevindim. Her zaman beklerim. Hatta istersen sana özel gezi programı bile yaparım :))

Sem; bence kuleden manzara gece de başka bir güzeldir. Ben bir de gece çıkmayı istiyorum.

Küheylan; her geçen gün yeni bir takipçim olduğunu duymak hoşuma gidiyor. Yeni bloguna hayırlı olsuna gelmek istedim ama ulaşamadım :(( Adresini verirsen çok sevinirim.

Sorriso dedi ki...

Merhaba,

Küheylan'dan özendim ben :) Bende uzun zamandır takipçinim. En sonunda bende bir blog hazırlamaya karar verdim. İnsan hayatında geriye dönmek istediğinde somut birşeyler var olmalı elinde. ki geriye baktığında ya yaşlı gözlerle ahhhh ahhh demeli veya haline şükretmelisin.

Hayırlı olsun bana :) sana link vermek istiyorum. İznin olursa tabi. (tabi becerebilirsem)

Sevgiler, balıklı kovalı günler :)

Dört Yapraklı Yonca dedi ki...

blogumu takip eden, her gün yeni birilerini tanımanın beni nasıl mutlu ettiğini anlatamam.

Çok teşekkürler Sıdıka.

Küheylan gibi senin de profilinden bloguna ulaşmak istedim ama olmadı
:(((

Lütfen bloglarınızın adını da yazarsanız ben de sizi tanımak ve takip etmek istiyorum.

Bloguma link vermek için izin ne demek memnuniyetle:))) yardımcı olabileceğim bir şey olursa haber ver elimden geleni yapmaya çalışırım.

Sevgiler :))

Sorriso dedi ki...

Yonca Merhaba,

Benim blogumun adresi http://www.sidikaninmaceralari.blogspot.com/
Sidika`nin ustune basilinca cikacagini sandim ama bende basinca olmadi. Yeni oldugumuz icin bir yerde bir hata yaptik herhalde :) Kuheylan'in da basina ayni sey gelmis olabilir.

Bugun de link vermeye calisicam. Bakalim neler basima gelecek :)

Sevgilerimle

Sıdıka dedi ki...

Cok pardon, benim adresim sidikaninhayati@blogspot.com olacakti.
Daha 40 firin ekmek yemem lazim sanirim :(