Pazartesi, Haziran 19, 2006

2 kere 2, 4 etmiyor

Artık neden yazmıyorsun, nerelerdesin diye başlayan her yorumu okurken nasıl utandığımı anlatamam. Çünkü ben bu bloga başladığımda temel prensibim başka sitelerde hoşuma gitmeyen şeyleri yapmamaktı. Yani sürekli takip ettiğim bir sitenin günlerce güncellenmemesi, her girdiğimde aynı sayfayla karşılaşmak, son güncelleme tarihinin üzerinden günler geçmiş olması gibi...

Gel gör ki ben de bunu hiç istemesem de yaptım :(((( Çok üzgünüm.

Neden yazmadığıma ilişkin önceki yazımda bi’şeyler anlatmıştım, şimdi biraz daha detay...

Son dönemlerde işimle ilgili bazı belirsizlikler, olumsuzluklar ve sıkıntılar gelecekle ilgili ümitsizliklere ve bıkkınlıklara neden oldu. Papağanımın hastalığı, evde yapmayı düşündüğümüz tadilatların bizim dışımızda nedenlerden ötürü başlayamaması, ufukta bir tatil programının olmaması; çok sevdiğim ama istediğim gibi yaşayamadığım, beklemekten yorulup isyan ettiğim artık başla ya da bit dediğim şeylerin olduğu yerde sayması; havaların kötü gitmesi; dönemsel yaşanan fiziksel ve ruhsal tükenmişlik üst üste gelince...

2 kere 2 her zaman 4 etmiyor.

Genelde sinerji kavramını ifade etmek için olumlu anlamda kullanılsa da, benim gibi olumsuz bir psikolojideyken de 2 kere 2; 5-10-15 ediyor.

Beni yakından tanıyanlar güneş enerjisi ile çalıştığımı bilirler. Geçtiğimiz hafta hiçte Haziran’a yakışmayan soğuk ve yağmurlu günlere denk gelen durumumun; olumsuz etkilerinin nasıl katlanarak bana geri döndüğünü tahmin edebilirsiniz.

En sonunda kendime teşhisi koymak üzereydim. Depresyona girdim. Çünkü tüm belirtiler tutuyordu. Ancak geçen hafta; her ay rutin olarak farklı bir şirketin yeni işe başlayacaklarına yaptığım sunum yanıldığımı bana gösterdi. Son derece neşeli ve keyifli bir şekilde sunumumu yaptım, katılımcıların hepsiyle öylesine pozitif bir iletişim kurdum ki herkes benimle haberleşmek için mail adresimi ve telefonlarımı aldı. Üstelik sadece 45 dakikalık zaman diliminde... Depresyonda olsaydım; böyle bir iletişimi sağlamam mümkün olmazdı.

Bu hafta güneş var. Önümüzdeki günlerde de yaz yazlığını gösterecekmiş. Bu hafta içinde gitmeyi planladığım konser organizasyonları var. Biri Kariyer Net’in düzenlediği K’Fest –Candan Erçetin konser verecek-. Biletlerin satılmadığı sadece kariyer.net üyelerine çekilişle davetiye verildiği organizasyon için, ne talihtir ki hayatımda ilk defa bi çekilişte kazandım. Çarşamba akşamı inşallah Parkorman’dayım. Cuma akşamı da Çubuklu Hayal kahvesinde Levent Yüksel’in konseri var.

Yani yalancı depresyonumdan kurtulmak için yeterli bahanem var.