Cumartesi, Haziran 10, 2006

Edirne - İstanbul, Kına Gecesi-Düğün Manzaraları


Müsaade isteyip gittiğim kına gecesi ve düğün haber ve fotoğraflarıyla döndüm. Kuzenim Gökhan'la gelinimiz Buğçe'nin Edirne'de kına gecesiyle başlayan İstanbul'da nikah ve düğünle devam eden genç bir çiftin fotoromanı diyebiliriz.

3 saatlik araba yolculuğundan sonra ulaştığımız gelin evinden; başından bereket paraları atılırken oğlumuz gelinimizi tutup elinden Meriç nehri kıyısına gidecek konvoyun önündeki arabasına atıp yola çıktı.



Onlarca arabanın eşlik ettiği konvoy, geniş Edirne caddelerinde birbiri ardına dizilmiş lokomotifler gibi keyifle kına gecenin yapılacağı Meriç kıyısındaki Lalezar' a ulaştı. Malum gelinle damadın ortaya çıkmadan önce saatler alan bekleme sürecinde muhteşem manzarayı arkamıza alıp peşpeşe keyifli fotoğraflar çekerek sıkıntılarını gidermeye çalıştık. Çektiğimiz çok eğlenceli fotoğrafları Gökhan'la yayınlamak konusunda aynı fikirde olsak da; gelinimiz aynı fikirde olmadığı için bunlarla yetinmek zorundayız.



Gecenin ilk kısmı Edirne'den İstanbul'daki düğüne katılamayacak misafirler için klasik bir düğün şeklinde geçti. 11'den sonra ise esas amacımız olan kına yakma faslına geçildi. "Yüksek yüksek tepelere" eşliğinde gelin ağlatma çabalarının başarısızlıkla sonuçlandığını başındaki örtüyü kaldırdığımızda gördük. Kına yakma faslından sonra adetleri gereği damat gelini kucağına alıp gidermiş. Gökhan da öncesinde bunu bilmediği ve şaka olduğunu düşünerek Buğçe'yi kucakladığından küçük bir düşürme tehlikesi atlattıysa da; hemen kendini toparlayıp eline geçen fırsatı değerlendirip gelinini kaçırdı.

Bir hafta aradan sonra İstanbul'da bize "ben bu anı daha önce yaşamıştım" dedirtecek şekilde hepimiz giyinmiş; Gökhan damatlıklar içinde halamın evinde buluşup önce gelin almaya gittik, sonra da düğün yaptık.

Ama bu kez fark; bir nikah memurunun onlara kırmızı kaplı bir defter vermesiydi. Yine çok eğlendiğimiz, yorgunluktan gecenin sonunda tükendiğimiz ama sevdiklerimizi sevdikleriyle yeni bir hayata başlarken hep birlikte olabilmenin mutluluğunu yaşadığımız bir andı.

Darısı tüm bekarların, sevenlerin, düğünlere zorla gidenlerin başına...

5 yorum:

Adsız dedi ki...

SELAM YONCACIM, YAZIN VE RESİMLER ÇOK HOŞ OLMUŞ..AMA ARTIK YAZ BİŞEYLER BE GÜLÜM..ALIŞTIK BİZ SENİN YAZILARINA OLMUYO BÖYLE..HADİ HOŞKAL..

Adsız dedi ki...

BU ARADA AZ ÖNCE ADIMI YAZMAYI UNUTTUM.. BEN ELİF :)

Dört Yapraklı Yonca dedi ki...

Elif'cim bak bugün yazdım. Artık daha iyiyim. İnşallah bundan sonra eskisi gibi yazıcam.

Hadi senin de tatilin kutlu olsun. Bugün karne dağıtıyorsun, geçmiş olsun sevgili öğretmenim ;))

Adsız dedi ki...

Looking for information and found it at this great site... Budget rent car maritimes Cheap calls phone Rca wireless stereo headphones whp150c insurance Description protonix Propecia lungo termine mortgage brokers personal injury lawyer debt consolidation My fevourite sport is basketball anxiety lexapro

Adsız dedi ki...

Merhaba edirne düğünleri hakkında bilgi ararken sitenize ulaştım bişey sormak istiyorum kına gecelerinde kaynananın çemberi yakılıyormuş bu ne anlama geliyo çok merak ettimbilgilendirirseniz memnun olurum sevgiler ...AYDAN