Pazartesi, Kasım 21, 2022

Fako İlaç Fabrikası Artık İstanbul Tower 205

İyi bir yazar, yazdıklarının takipçisi olur gelişmeleri günlüğüne ekler :)

Son Kale de Düştü yazımdan 10,5 yıl sonra neler oldu?

Bugün İstanbul Tower var yerinde. Ama henüz kullanımda değil. Atıl plazalardan biri olarak karşımızda boy gösteriyor.



Yeşil GYO'nun tanıtım metni...

Büyükdere Caddesi üzerinde yükselen İstanbul Tower 205 projesi 224 bin metrekare inşaat alanına sahiptir. Skidmore, Owings & Merrill LLP (SOM) tarafından tasarlanmıştır. SOM dünyanın en yüksek kulesi Burj Khalifa Tower ve yıkılan N.Y. World Trade Center İkiz Kuleleri yerine yapılan One World Trade Center gibi önemli projelerin mimarıdır. Leed Standard Gold standardlarını taşıyan, 61 katlı, 228 metre yüksekliğindeki İstanbul Tower 205, şehrin en yüksek ve en etkileyici yapılarından biri olacak ve İstanbul’un silüetine katkıda bulunacaktır.

Kullanıcılarına ön cephesiyle Boğaz’ı, yan cepheleriyle Karadeniz’i ve Haliç manzarasını, arkasında ise etkileyici şehir manzarasını sunan İstanbul Tower 205, arka tarafında konumlanan Podyum’da yer alan konferans merkezi, oditoryum, spor merkezi, cafe ve restoranlarla hem bina çalışanlarına hem de çevredeki insanlara nefes alabilecekleri bir ortam yaratacaktır.

7 Eylül 2022 Tarihli Haber

İstanbul Tower 205'teki 260 ofis icradan satılık!

Metal Yapı AŞ ile Yeşil GYO’nun ortak geliştirdikleri ‘İstanbul Tower 205’ adlı projedeki 260 ofis icradan satılacak. Söz konusu gayrimenkullerin bedeli 730 milyon olarak belirlendi. İcradan satış süreci 3 aya yakın sürecek.
Son yılların en büyük icradan satış ihalesine günler kaldı. İstanbul Gayrimenkul Satış İcra Dairesi eli ile yapılacak ihale önümüzdeki Ekim ayı yapılacak.
İcraya konu ofisler, Büyükdere Caddesi üzerinde bulunan İstanbul Tower 205’nde yer alıyor.

Anılan proje, Fako İlaç’ın eski fabrikasının bulunduğu alanda geliştirildi.

Projeyi, önde gelen şirketlerinden Metal Yapı AŞ ile Yeşil GYO geliştirdi.

Ancak, söz konusu proje iki şirketin de mali dengesini alt üst etti.

Alacaklıların talebi ile projedeki 260 ofis için icradan satış talep edildi. Ofislerin fiyatı 2 milyon ile 6 milyon arasında değişiyor. İcradan satış ihalesi 3 aya yakın sürecek.


"Son Kale de Düştü" Haziran 2012...

İstanbul'un sanayileşmesi sürecinde ilaç fabrikalarının yan yana sıralandığı bir zamanlar şehrin dışında kalan, bugünün Eski Büyükdere caddesi son kalesini de teslim etti değişen zamana...

Coğrafya derslerinde öğrendiğimiz, Ege'nin kıyıya dik uzanan dağları gibi caddeye dik uzanan bu geniş arazilerdeki alçak binalar bir bir yüksek plazalara, rezidanslara, alışveriş merkezlerine dönüştü modern zaman büyücüleri elinde...

Ve Fako İlaç...

Adım adım yıkıldı, parçalara ayrıldı...

Düzlenen arazide yeni bir gökdelenin hazırlıkları başladı...







Ve bundan sonra olacaklar bu linkte...
http://v3.arkitera.com/news.php?action=displayNewsItem&ID=49343

Hiç yorum yok: