Cuma, Mart 17, 2006

Singer Reklamı

Bugün Ali Atıf Bir’cilik oynamak istedim biraz. Belki de tek medyatik pazarlama profesörümüz olduğu için kendisini tebrik etmek lazım.

Geçen akşam Singer dikiş makinesi reklamına rastladım.

Genç bir çift evden çıkmak üzere kapının önünde giyinirken erkeğin ceketinin düğmesi kopup yere düşüyor. Eşi hanımefendi de hemen alt dolaptan Singer dikiş makinasını çıkarıp düğmeyi dikiyor. Kadın ev hanımı değil çünkü o da tayyörü ile kapıda çıkmaya hazır durumda.

Bu reklam ne anlatmak istiyor?

Çalışan hanımlar kopan düğmeleri Singer’le dikebilirsiniz. Yıllarca çeyiz hazırlamak ya da çocuklarına güzel şeyler dikebilmek için daha çok ev kadınlarını etkilemeye çalışan ürün yeni bir tüketici grubuna mı ulaşmaya çalışıyor? Kaç kişi düğme dikmek için dikiş makinesi alır? Düğme dikmenin dışında öne çıkarılabilecek pek çok üstün özelliği bulunan ürüne haksızlık edilmiyor mu?

Çalışan kadınları çekebilmek için bence IQ’su bu kadar düşük bir reklam komik olmaktan öteye geçemiyor. Bunu Singer değil de merdiven altı bir makine üreticisi yapsa eleştirmek yerine takdir bile edebilirdim ama Singer’e yakışmadığını düşünüyorum.

Üstelik çekim kalitesi olarak da profesyonel bir grupla çalışılmadığı belli oluyor. Rastlarsanız seyredin.

Ürünün çalışan kadınlara hobilerini gerçekleştirecek bir araç olarak sunulması ve reklamda bunun vurgulanması daha etkili olabilirdi. Üstelik erkeğin kopan düğmesini onunla eşit koşullarda yaşamını sürdüren kadının dikmesi de bana hiç adil gelmiyor. Ve geçenlerde İngiltere’de yapılan bir araştırma sonucunu aklıma getiriyor. “Evlilik çalışan kadınların ömrünü kısaltıyor”

3 yorum:

Ufuk Ilter dedi ki...

Yaw lütfen kulak asmayalım ingiltere'deki araştırma sonuçlarına.. :p. Hem nasıl ölçülebilir ki böyle bişi? :)

Dört Yapraklı Yonca dedi ki...

valla bilmiyorum. dün aynı araştırmaya bir gazetede daha okudum. evli erkekler de bekar erkeklere göre 2 yıl daha uzun yaşıyorlarmış. yani evlilik çalışan kadının ömrünü kısaltıyor, erkeğin ömrünü uzatıyor. bi yerlerde ters bi'şiy var. Bence doğru insanı seçip her iki tarafın da ömrünü uzatmak doğru olan :) sevginiz sevdiğinize ömür katsın:)))

Adsız dedi ki...

best regards, nice info jenna jameson Vicodin+withdrawal Buspirone prescription financial advisor tooth whitening top rated software downloads http://www.dietary-supplements-2.info http://www.footfetish5.info fax machines brakes volvo Paint an area rug Circulator boot therapy B bontril b pdm sport Loan servicing procedure Online tenuate Cheap long distance calling card 10 14 0