Tuzubiberi.com olsa da kaynagi, tarifi mantik suzgecinden gecirmeden yapmamanizi oneririm. Zira iki yerde cuvalliyo.
Soyleki malzemelerde 2 bardak olan, tarif kisminda 3 bardak oluyo. Hamuru firina vermeden pudra sekeri ve tarcin serpmek sanki sonradan yapilmasi gereken bi sey, cunku pisen kekin uzerinde beyaz bir tabaka halinde kabuk oldu. Ben de soyup o kabugu oyle surdum nutella sosunu :))
Gelelim tarifimize...
2 bardak un
2 corba kasigi kakao
1 pk kabartma tozu
İki kez elenerek homojen bi karisim haline gelen kuru malzemelere
1 bardak toz seker
Ekledikten sonra kalan sivi malzemeleri ekliyoruz
1 bardak sut (200 ml)
3 yumurta
100 gr oda sicakliginda margarin (minik parcalara bolup firinda bi kac dakka bekletince kivama geliyor)
Once dusuk sonra yuksek devirde 3-4 dakika cirpin.
170 derecede 40-50 dk pisirin
Firindan cikinca sicakken
1 corba kasigi pudra sekeri
1 cay kasigi tarcini uzerine eleyebilirsiniz
Ya da yapmayabilirsiniz henuz bu kismini bu sekilde test etmedim ;))
Nutella sosu icin,
3 corba kasigi nutella
1 corba kasigi sutle benmari usulu eritip kekin ustune surun
Afiyet olsun ;))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder