Çarşamba, Aralık 12, 2007

Hayat Tesadüf Değil

Anneannem dermiş ki ağaçlara su yürüme ve çekilme zamanlarında ölümler artar diye. Doğayla bağlantı kurunca yaşananları, sonbaharda yaprakların kuruması tek tek kopup düşmeleri dünyayı da bir ağaç gibi insanları da birer yaprak gibi düşündüğümüzde örtüşüyor. Su yürüme zamanı baharı pek bağdaştıramazsam da büyüklerin söylediklerine inanırım.

Anneannem ve dedemi ilkbaharda kaybettik. Babaannemi sonbaharda. Liste uzayıp gider.

Bilirsiniz tesadüfen gelişen olayları birbirine bağlamayı anlam çıkarmayı seviyorum. Hayatın aslında hiç de tesadüfen akıp gitmediğini ispatlama derdi belki benimkisi.

Türk mağazacılık sektörünün en köklü ismi Vitali Hakko dün vefat etti. Bugün de Merter'deki fabrikanın bahçesinde cenaze töreni var. Dün akşam geçerken tören için alışveriş çadırının önüne başka bir çadır kurulduğunu gördüm. Bu sabah herşey hazırdı. Vakko'ya yakışır şık bir dekorasyon, korumalar yerlerini almış, hazırlıklar neredeyse tamamlanmış. Vitali Hakko'nun posterleri her yerde.

Vakko fabrikası satıldı. Yılbaşına kadar boşaltacaklar. Taşınma çalışmaları başladı. Geçenlerde kapı girişindeki tablolar özenle söküldü. Son çadır kuruldu, bitti. Ve şimdi de Vitali Hakko'nun kurduğu fabrika bahçesinde cenaze töreni yapılacak.

Yani bir ay sonra olsa, o tören orada olamayacaktı. Dedim ya hayat tesadüfmüş gibi yapıp, bize öyle bir hayat yaşatıyor ki.

4 yorum:

Asortik Krep dedi ki...

Sende çok güzel anlatmışsın..
Bu arada Vakko kime satıldı..?

Dört Yapraklı Yonca dedi ki...

Vakko satılmadı. Merter'deki fabrika arazisi satıldı sadece. oldukça da iyi bir fiyata. Duyduğuma göre alan rezidans yapacakmış.

sofi dedi ki...

Yonca'cım, Allah'tan başka sığınağımız yok , inşallah banada nasip eder, inanıyorum ki yaşam dahada güzelleşecek, çünkü günlük koşturmalar içinde maneviyatımı ihmal ettiğimi hep hissediyordum ve üzülüyordum, sanırım O izin vermese ben bunu istemezdim, seni çok takdir ettim, eminim dahada güzel şeyler seni bekliyor.Allah herzaman yar ve yardımcımız olsun.

sofi dedi ki...

Yonca'cım, tüm sevdiklerinle, mutlu, huzurlu bir bayram diliyorum, kocamaaan sevgiler gönderiyorum.