Perşembe, Ekim 25, 2007

Orda Bir Köy Var Uzakta

Güvenli ve hiç bir tehditin olmadığı meydanlarda elde bayrak yürümek, otoyollarda korna çalmak, sıcak evinizde ışık açıp kapatmak neye çözüm? Çok mu korktular? Bu millet birlik olmuş bizi yok edecekler diye nereye kaçacaklarını mı şaşırdılar?

Yapılmasın mı diyorum? Hayır elbette yapılsın. Ama yapılanlar gerçek değil, gerçeklere çözüm hiç değil.

Kim kalkıp burdan oralara gidiyor, otobüslere uçaklara dolup onbinler oralara gidip “evet biz gerçekten burdayız, burası da bizim” diyemiyor. Ama biz alışmışız “orada bir köy var uzakta, gitmesekte görmesekte, orası bizim köyümüz” demeye.

Uzak... Ya başımıza bir şey gelirse...

Zaten bize uzak diye başkaları oralara el uzatma cesaretini gösterebiliyor. Bizim canımız canda ölenler can değil.

Otobüsler toplanıp Anıtkabir’e gidiyor. Çünkü orası yakın, orası güvenli.

Uçak yolculuğu şart. Havayolları 15’e 35’e uçuruyoruz diye hava atıyorlar. İşte şimdi yapsınlar. Güneydoğu’ya sadece maliyetine onbinleri uçursunlar. Onbinleri meydanlarda toplayabilen birlik ruhu, Güneydoğu’da toplasın herkesi. Dosta düşmana lafta değil, gerçekten var olduğumuzu göstersek.

2 yorum:

Asortik Krep dedi ki...

Bu yazı ve fikir çok güzel oturmuş hatta orda iş imkanları da yaratsınlar geçen gün bir yerde okudum halka giden paralar toprak ağalarına gidiyormuş diye..Hatta korucuların maaşını bile ağalar alıyormuş.Ne zaman ki halk onlardan kurtulur bu düzen ancak bozulur..

Asortik Krep dedi ki...

Bak yine yoruma cevap yok.Böyle olduğunda zilinizi çalıp kaçan çocukların düşürdüğü duruma benzetiyorum halimi..Zili çalıp kaçıyorlar.Kapıyı açıyorsun kimse yok!