Salı, Şubat 21, 2006

Leb-i Derya (Mekan Öneri)

Leb-i Derya; denizle dudak dudağa demek...


Taksim’den Tünel’e doğru yürürken; İstiklal Caddesi’nin soldan aşağıya inen Kumbaracı Yokuşunda eski bir binanın en üst katından boğazla dudak dudağa keyif yapabilirsiniz.

İlk gidişim; geçen seneydi. Gecikmeli de olsa (hemen hemen bu günlerdi) doğumgünümü çok sevdiğim bir kaç kişiyle burada kutlamıştık.

Asansör yerine merdivenleri kullanarak çıktığımız için manzarayı fazlasıyla hakettiğimizi düşünüyorum. Panoramik bir manzarası olan ve nerdeyse tamamı camla kaplı mekandan Boğaz’ın büyük bir kısmı görülebiliyor. Eminim gündüz manzarası da çok güzeldir.

Sadece masadaki mumlar mekanı aydınlattığından manzaradan başka bir şeyi gözünüz görmüyor desem yeridir. Zaten mekan geçtiğimiz haftalarda Hürriyet gazetesinin en iyi 10 kışlık teras sıralamasında hakettiği yeri aldı.

Son derece ilgili, özenli servis ve yemeklerin lezzeti de bir araya gelince, böyle bir yere gitmemek kendinize yapabileceğiniz en büyük haksızlıktır bence.

Mekanla ilgili çok hoşuma giden diğer bir detaysa; siparişlerimizi alan arkadaşımız (arkadaş diyorum çünkü rahatsız etmeden samimi, soğuk olmadan mesafeli, öneri ve yorumlarını bizimle paylaşan) oturduğumuz yerlere gore listesini hazırlayıp servisi “bu kimindi” tereddütü yaşamadan sundu.

Gitmeden once hatta cam kenarında bir masa istiyorsanız bir kaç gün önceden rezervasyon yaptırmanız şart.

En az benim keyif aldığım kadar keyif almanızı dilerim.

Telefonu: 0212 293 49 89

1 yorum:

Adsız dedi ki...

doğrusu ben hep tasime ve taksim mekanlarına ön yargılı olmuşumdur.bunun nedeni belki kalabalığına belkide her türden insanların çokça olmasıdır..arkadaşlarım ne zaman taksimde bir mekana gitme teklifinde bulunsa ya bir bahane uydururum yada istemeye istemeye gitmek zorunda kalırdım.
geçtiğimiz ay bir arkadaşım tasimde bildiği güzel bir mekandan bahsetti.temiz,nezih,sakin bir ortam dediğinde gülüp,tasimdeki bütün mekanların aynı olduğunu savundum.büyük ısrarlar sonunda gitmeyi kabul ettiğim bu yer gerçektende benim tasimle ilgili bütün fikirlerimi değiştirdi.
bu değişimin nedeni LEB-İ DERYA'ydı...
küçük bir sokaktan içeri girdim,aşşağı doğru inerkenki gülümsemem arkadaşımı çok kızdırmıştı ve derken eski bir binadan içeri girdik nerdeyse kahkaha atacakken yukarı çıktığımz asansörün kapısı açıldığında beni bir başka yere ışınladıklarını düşündüm.
ilk gözüme çarpan o eşsiz boğaz manzarasıydı,masların dizilişi,barın yeri,mumlarla aydınlatma...herşeyiyle 10 numaraydı.sıcak bir karşılama,gayet samimi bir yaklaşımla sunulan hizmet doğrusu beni çok etkiledi.menünün muhteşem zenginliği,hele birde o adını unuttuğum salatasının tadı anlatmakla bitmez.ve bence en önemli kısım benim gibi alkol kullanmayan birinin bu kadar mekandan memnun kalmasıdır.
tasimde çok mekan biliyorum iddasında bulunan birinin buraya gitmemişse yada bilmiyorsa emin olun boş konuşuyor demektir...
en kısa zamanda ve tekrar tekrar gitmenizi öneririm,çünkü ben öyle yapıyorum...