Çarşamba, Şubat 15, 2006

Abla Mektubu (İyi ki Doğdun Kardeşim)


Kardeşimiz çoğumuzun ikinci yarısıdır...

Büyürken yoldaşımız, yaramazlık yaptığımızda suç ortağımız, oyun oynarken arkadaşımız, sırlarımızın ortağı, küçülen kıyafetlerimizin ikinci adresi -pek çok küçük kardeş bu durumdan şikayetçi olsa da-. Odamızı paylaştığımız ilk kişidir, hastalandığımızda annemizden
sonra ikinci hemşiremiz olur.

Benim kim olduğumu merak ettiyseniz;

Bugün size kardeşimi anlatmak için burda ilk defa yazıyorum.

Çünkü bugün 15 Şubat kardeşimin doğum günü...


Bir kızkardeşimin olması çok güzel bir duygu, biz her açıdan birbirini tamamlayan bir ikiliyiz; elmanın diğer yarısı gibi. Zaman zaman anlaşamadığımız her kardeş gibi aynı fikirde olmadığımız durumlarda olmuştur. Otuz yıla yaklaşan birlikteliğimizde liseye kadar aynı okullarda hemen hemen aynı öğretmenlerden eğitim aldık. Belki de bu yüzden aynı filmleri beğenir, bazen farklılık gösterse de aynı kitapları okumaktan zevk alırız. Tip ve tarz olarak da birbirimize benzediğimiz için hiç tanımayanlar bile kardeş olduğumuzu anlar. Hatta bazen bizi aynı kişi bile zannetikleri olur.

Aramızda 2,5 yaş olmasına rağmen çocukken annemin bizi aynı giydirmesi nedeniyle çoğu kez ikiz sanarlardı. -Hala sananlar var- (O zamanlar kızkardeşim buna çok kızardı). Bugünse o zamandan gelişen giyim zevkimiz ve ölçülerimizin de aynı olması nedeniyle ortak giyim zevkine dönüştü. (Artık ikiz gibi giyinmek eğlencemiz oldu)



Onun fikirleri benim kararlarımı etkiler, yazılı yada görsel onun fikrini almadan içim rahat etmez -bazen kendi bildiğimi okusam da- Bizim çocukluğumuz büyük bir terası olan balkonlu bir evde geçti. O balkon bizim oyunlarımızın merkeziydi. Hele yazın kimi zaman evimiz, kimi zaman sokağımız, kimi zaman tiyatro sahnemiz, kimi zaman da birbirimizi ıslattığımız bahçemizdi.

Abla kardeş ilişkimiz her zaman birbirini tamamlayan, sorumlulukları paylaşan sıcacık bir bağla bugünlere geldi. Bugün kızkardeşimin doğumgünü, ben de duygularımı onun ekranından
paylaşmak istedim.



"İyi ki doğdun, bu yıl bütün istediklerinin gerçekleştiği bir yıl olsun. Her zaman ablasının kardeşi olsun"

Yeşim

7 yorum:

Dört Yapraklı Yonca dedi ki...

Kendi sayfamdaki bir yazıya yorum yazmak ta varmış...

"Fotoğraflarımızda olduğu gibi ellerimiz hiç ayrılmasın ablacım. Teşekkürler".

Bu arada erkek kardeşimizi de unutmamak lazım. Sağ alttaki fotoğrafta Yavuz'la birlikte biz üç kardeş 80'lerin başında Fatih Saraçhane Parkı çimenlerinde :)

Adsız dedi ki...

toprağın derinlerde bir yerde ağacın kökleriyle paylaştığı, köklerin gövde ile, dallarla yapraklarla üzerine yuva yapan hayvanlarla paylaştığı gibi sevgiyi paylaş.

doğum günün kutlu olsun. nice yıllara

Metin Çelebi

Adsız dedi ki...

Yoncacım doğumgünün kutlu olsun, dilerim seni bekleyen ve "Hadi Yonca! Artık gel.." diyen tüm güzellikler ve beklentilerin seninle olur..
Bu arada Yeşim'in yazısına bayıldım, ablama diycem; o da bana yazsın :) çok güzel bir anı bence bu...Bugünü ve her günü en güzel şekilde, sağlıkla yaşaman dileklerimle.. İyi ki varsın!.. İyi ki varsınız!

Elif Topkara

Dört Yapraklı Yonca dedi ki...

İyi ki siz de varsınız :)güzel dileklerin için teşekkürler

Adsız dedi ki...

Best regards from NY! Mda t mobile phone F1 ferrari babes nude celexa answering machine sound clip About the allegra network Poker run printable sign up sheet 1995 jeep wrangler rio grande Super 8 motel vermillion Cheyenne moving companies panasonic cordless answering machines Clomid and high bbt &aposs during period

Ukhuvan dedi ki...

Merhabalar
Bugün ikiz kardeşlerimin doğum günü ve kıpır kıpırım elhamdülillah
Birşeyler araştırayım derken yazınızı okudum gözlerim doldu çok güzel ifade edebilmişsiniz
Rabbim mutluluğunuzu daim etsin kardeşiniz ve ailenizle

Bir ömür birlikteliklere inşallah
Sağlıkla Huzurla mutlulukla kalın

(İşin aslı sizin yazınızı kısmende olsa paylaşabilmek isterim
www.ukhuvan.blogcu.com adresim uygun görmezseniz kaldırırım inşallah bi yorumunuzla)
Allaha emanetsiniz

resul dedi ki...

Gözlerim yaşardı...