Çarşamba, Ekim 09, 2024

Münih - Bavaria Motor Works (BMW)

1913’te uçak motoru üretmek üzere Münih’te kurulan Bavaria Motor Works daha sonra motosiklet üretimine ardından da otomobil üretimine başlamış. 2. Dünya savaşı sırasında kullanılan motosikletler nedeniyle üretimi yasaklamış hatta fabrikaları kullanılamaz hale getirilmiş. Bu dönemde iflasın eşiğine gelen şirket mutfak ve bahçe malzemeleri üreterek ayakta kalmaya çalışmış. 

Bavyera bayrağı renklerini logosunda taşıyan marka Münih’te mutlaka görülmesi gereken bir dünyaya sahip.

BMW Welt,

BMW Müzesi ve BMW Group Classic Center

BMW Welt 

Ücretsiz gezilebilecek muhteşem bir showroom, ayrıca üst kattan bir bağlantıyla BMW müzesine geçebiliyorsunuz.

Welt’te son modelleri, özel tasarım konsept arabaları ve motorları yakından inceleyebiliyorsunuz. Bizim ziyaretimizde Naomi Campbell’dan ilham alarak tasarlanan ve Mayıs’ta lansmanı gerçekleştirilen XM Mystique Allure vardı. Mordan laciverte çalan olağanüstü renkli arabanın kaplaması kadife ve payetli kumaştan. Belki de bu yüzden tozlanmasın diye camekanın içinde sergileniyordu.


Showroom deyince öyle küçük bir şey gelmesin aklınıza içinde şık restoranı, kafesi, hediyelik eşya mağazası, yeni arabanızla içeride ki iki kat arasında tur atıp dışarı çıkabileceğiniz sürüş yolu ile mükemmel bir deneyim merkezi.



BMW Müzesi

100 yılı aşan BMW’nin geçmişten günümüze tüm modellerini görebileceğiniz 12 Euro giriş ücreti olan  mutlaka görülmesi gereken bir müze. Aydınlık ve yalın tasarımı, akıcı şekilde kurgulanmış yerleşimiyle yorulmadan kaybolmadan gezebiliyorsunuz. Ve gördüğünüz arabalara hayran oluyorsunuz. Ki otomobillere düşkün birisi için burası bulunmaz yer. 😍






Rock’n Roll’un kralı Elvis Presley’in Almanya’da askerliğini yaparken kullandığı ve sonrasında Amerika’ya götürdüğü ancak 50 yıldır kayıp olduğu düşünülen BMW 507’si geçtiğimiz yıllarda ortaya çıkmıştı. BMW Group Classics tarafından 2 yıl süren restorasyonun ardından müzedeki özel yerini alan 507’nin önünde Elvis’in şarkılarına neşeyle eşlik edebileceğinizi söylemeden geçmiştim.

BMW Group Classics

Bir zamanlar BMW’nin Münih’te ki ilk fabrikasını da içeren 13 bin metrekarelik klasik otomobillere hizmet veren tarihi bir tesis. Klasik arabaların restorasyon, yedek parça ve arşiv gibi ihtiyaçlarının karşılandığı alan Mayıs Haziran arasında bir kaç saat ziyaretçilere açılıyor. Bu yıl ki dokuzuncu ve son açık gününe denk gelmemizin gerçekten büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. ❤️

İklim kontrollü salonda sergilenen birbirinden etkileyici tarihi ve ikonik arabaları 10:00-12:00 arasında yakından görebiliyorsunuz. Neredeyse 100 yaşına merdiven dayamış arabalar karşısında büyüleniyor insan. Kesinlikle görülmesi gereken bir yer. 

Cumartesi etkinliğinin diğer bir özelliği klasik motor yada otomobil sahiplerinin (markası fark etmeksizin) araçlarıyla gelip otopark alanında onları  gururla sergilemesine, ziyaretçilerin de incelemesine fırsat vermesi.

https://www.bmwgroup-classic.com/de/building/wheelsundweisswuerscht.html

Bu kadar çok klasik otomobili bir arada görünce,  plakaların sonunda yer alan H harfinin historical anlamı taşıdığını düşünmeden edemiyor insan 😃



Hiç yorum yok: