Ben alıştım bu hayata…
İki haftadır Salı günleri tatil yapıyorum, sabah ailece güzel bir kahvaltı ardından spor salonuna gidiyorum.
Kan, ter içinde kalıyorum ama taze bi enerji yüklüyo bana…
Sonra bi’şeyler yapıyorum, bi yerlere gidiyorum yeni tarifler deniyorum…
Bu sefer çilek yok…
Yok hala yiyorum da bu sefer ilk defa yaptığım bi tarif olduğu için kurban edemedim kendisini…
Veeeee fotoromanımız başlıyor…
Hamur İçin Malzemeler:
4 yumurta
2 çay bardağı toz şeker
2 çay bardağı un
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
1 çorba kaşığı kakao
Pişirmek İçin Malzemeler:
8 adet çay fincanı
Fincanları içine sığdırabileceğiniz tencere
bir miktar kaynar su
fincanı yağlamak için becel tarzı yumuşak bi margarin
Sos İçin:
Para çikolata, bir miktar süt, azcık margarin
ya da hazırından bir çikolata sos ve hayalinizdeki süsleme malzemeleri
Pişirme malzemelerinden de gördüğünüz üzere sıradan bir şey değil yaptığımız…
Öncelikle fincanların içini çok iyi yağlamamız gerekiyor çünkü kekte kullanılan tek yağ fincandaki olacak.
Hamur malzemeleri klasik keklerde olduğu gibi öncelikle yumurta ve şeker yüksek devirde en az 5 dakika çırpılacak
Kalan malzemeyi eleyerek karışıma ekliyoruz
Hazırlanan hamuru fincanların yarısına gelecek şekilde paylaştırıyoruz
Fincanları pişirme işleminde kullanacağımız tencereye yerleştiriyor, tencereyi fincanların sapına gelecek kadar sıcak suyla dolduruyoruz.
Kapağını kapatıp altını tam açıyor, fincanların ilk tıkırdama sesiyle ocağı kısık konuma alıyor saatimizi 20 dakikaya ayarlıyoruz. 20 dakika sonunda ocağı kapatıp 5 dakika sonra tencerenin kapağını açıyoruz.
Eğer fincanı güzel yağlamışsak şöle bi salladınız mı pofuduk kekleriniz tabağa düşüveriyor.
Keklerinizi arzunuza göre süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder