Bu çekim sırasında daha önce kafaları koparılıp ayıklanmış hamsilerin orta kılçıklarını çıkartıp hamsili pilavın dış cephesi sorumlu olduğum için çekimler ablam tarafından yapıldı
Pilavın yapımcısı ve hamsi döşeme ustası ise annem :)))
3-4 çorba kaşığı -tepeleme- mısır ununa bir tatlı kaşığı tuz ekleyip hamsileri bu una buladıktan sonra hamsilerin orta kılçıklarını kuyruklarıyla birlikte çıkartıyoruz. (1,5-2 kilo kadar hamsi)
Pilavı bildiğiniz iç pilav...
İsterseniz üzümlü fıstıklı ama bizde pek tercih edilmez.
Yine de kısaca pilav tarifini de verelim...
Kare borcam için
1,5 su bardağı pirinç
1 büyük soğan
tuz
salça
zeytinyağı
1 su bardağı +1/4 su bardağı su
piştikten sonra bol maydanoz, yenibahar, karabiber
resimleri takip ederek yerleşim ve görsel düzenlemeyi yapıp hamsilerin üzerine elinizle zeytinyağı sürüp, kırdığınız bir iki defne yaprağını serpin...
Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 30-35 dakika hamsiler iyice kızarana kadar pişirip afiyetle yiyebilirsiniz.
Çok güzel gözüküyor..Biz uzunbeyle çok severiz.Karadenizli arkadaşlara hep takılırız bize de yapın diye :)
YanıtlaSilelinize sağlık hep merak edip de bir türlü yapmaya fırsat bulamadıklarımdan
YanıtlaSil