B12’dir demir’dir eksikti ya bende, o kadar da ilaçlar kullandım ama hala hafızam ihanet edip duruyo bana…
Sürekli yaptığım kekin ölçülerinde şüpheye düşmeme rağmen, gururuma yedirip de soramadım anneme bu malzeme de bi eksiklik var mı diye…
Kek fırından çıktıktan sonra her zamankinden ufak göründü gözüme bi gariplik var dedim bunda 2 bardak yerine 1 bardak şeker koymuşum meğerse…
Eee kek bu biraz da tatlı olmalı…
Neyse ki kakaolu bir kekti ve elimin altındaki hayat kurtarıcı kahve dünyasının para çikolatalarından eritip biraz sütle karıştırıp üzerine dökünce çok lezzetli ve çok şık oluverdi kendisi…
Tarifini isterseniz eğer
4 yumurta
1 su bardağı şeker
80 gr eritilmiş margarin
kabartma tozu, vanilya
2 bardak un (iki kere elenmiş)
1 portakal kabuğu rendesi
Sade hamurun bir kısmını ayırıp aşağıdaki oranlarda kakao ve sütle çırpın.
1 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı süt
Çikolata sosu için
2 çorba kaşığı para çikolata (bitter)
2 çorba kaşığı süt
Püf Noktası: yumurtayla şekeri 5-7 dakika arasında mikserin en yüksek devrinde çırpın mükemmel kabarır kekiniz…
Hiyy nefis gözüküyor, kokusu burnuma geldi sanki :) varsı şekeri az olsun,
YanıtlaSilafiyetler olsun.
YanıtlaSilSanem
kek kalıbının da bir resmini koysana Yonca. Şekli çook güzel çıkıyor çünkü...
YanıtlaSilVladimir, yapıp gönderirim sana istersen ;)
YanıtlaSilteşekkürler Sanem :)
Sorriso, bu sefer kalıp yamuk yaptı bana ;) bi parçası çıkmadı kaldı içinde. Ama çikolata sosu onu da halletti
:)))))