Çilek delisi oldum bugünlerde…
Sağolsun marketim her gün taze taze çilek getiriyor en güzellerinden bana ayırıyor…
Ne kadar sürcek bu ilişki ben de merak ediyorum???
Sadece bu ilişkiyi çilek ve ben yaşasam neyse, ilk kurbanım tiramisunun ardından şimdi de muhallebiyi kurban ettim…
Malzemelerimiz
1 lt süt
1 su bardağı toz şeker
1.5 bardak su
6 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket damla sakızlı vanilya
8 tane Eti kakaolu bisküvi
Yapılışı…
Süt kaynamaya başlayınca şekeri ekleyip eriyene kadar karıştırdıktan sonra 1,5 bardak suyla özleştirdiğiniz pirinç unu ve damla sakızlı vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Muhallebiniz, karıştırırken göz göz patlamaya başladığında ocağı kapatıp kaselere paylaştırmaya başlayabilirsiniz.
Yarıya kadar doldurduğunuz kasedeki muhallebilerin üzerine kakaolu bisküvi dizip yine muhallebiyle üzerini örtüyor, üzerinde oluşan hava kabarcıklarını zevkle izliyoruz.
Soğuduktan sonra çilek fantezisi kısmına geçiyoruz…
Hızınızı alamaz bi de kuş konduruyum derseniz, çikolata rendeleyebilirsiniz.
Yazarken aklıma geldi; para çikolatalarımı eritip çileklerin üzerinden bi hat geçirebilirdim de, nasıl o zaman akıl edemedim…
Ve tarif kaynağı…
Annemin genç kızlığından kalma basım yılı 1968, benden 9 yaş büyük
Kapağını muhtemelen çocukken biz haklamışızdır, üst taraftaki tırtıklar ise kemirgen yeşil papağanımızın marifeti. -Kendisini kağıt öğütücü olarak işe götürmeyi düşünüyorum-
kardeş, o çileğin yapraklarını bi alaydın be şeker:):):)
YanıtlaSilSon günlerde bende deli gibi Çilek yiyorum :)
YanıtlaSilHem kolay hemde güzel bir tarif, yapıcam bende ellerine sağlık..
sen de mi brütüs ;)
YanıtlaSilev halkı da yapraklara tepkisel yaklaştı ama inan her bir yaprağını tek tek kaldırıp altını yıkadım, yani tertemiz :)))
ama böyle çok estetik oluyo ;))))))