Cumartesi, Ocak 07, 2012

Fırında Helva ve Limon

Bi kaç kilo alınca, daha doğrusu iştahım açılıınca anlaşılıyo yazılarımdan 3 yazımdan iki yemek, tatlı üzerine oluyo Dil çıkaran gülümseme

Bu da sıcak sıcak yeni yazım

Efeeeendim, Migros’ta Koska’nın Fırında Helva’sını görünce deneysel, keşifgen ruhum dürttü beni

SAM_3338

Üzerindeki tarife göre üzerindeki folyoyu açıp önceden ısıtılmış fırında 150 derecede 10 dakika pişirip, sıcak sıcak yiyorsunuz. Çok sıcak akışkan ve biraz da yapışkan olduğundan ağzınızı yakma ihtimaliniz var.

SAM_3339

Ancak benim daha çok merak ettiğim kutusunun üstündeki limonun ne anlatmak istediği ???

Sıcakken limon suyu ekleyip karıştırdığınızda biraz daha mayhoş daha hoş bi tadı oluyor –balıkçıda yediğimiz güveçteki helvalarla ilgili öle bi’şi kalmıştı aklımda-

Hadi ben bilmiyorum sorayım google’a neymiş limonun mahareti ama ürün hakkında basın bülteninden alınmış kuru haberlerden başka bi’şi bulamadım.

Helva-limon ikilisinin birlikteliği konusunda görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim Göz kırpan gülümseme

4 yorum:

  1. yoncacim bildigim kadariyla firinda helva limonla pisiyor.iceriginde muhakkak limon vardir zaten. yoksa cok tatli oluyor sade firinda helva

    YanıtlaSil
  2. bende bilmiyorum:))ama güzel bir ürün sanırım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. fotona bayıldım sorriso canını çektirdiysem özür dilerim ;))

    sevgiler cafe portakal

    YanıtlaSil
  4. balık yedikten sonra midede ve ağızzda bir rahatlama ve nefaset için helva yenir.
    helvayı sadece tek başına fırınlarsanız hemen donar.limon suyu ile karışırsa yumuşak olur.donma süresi uzar.

    YanıtlaSil