Pazar, Temmuz 17, 2011
Mutfak İşleri
Helvacılık kariyerime hız kesmeden devam ediyorum
Misafirlerimiz için menü hazırlarken tatlı olarak ne yapsak acaba düşüncesine “helva” önerisiyle son noktayı koydum.
Geçen sefer ki tariflerimden birini kullanırım diye düşünürken ara tara bulamadım bi türlü. Masama, kitaplarımın arasına yok. Mecburen yeni bir tarif baktım. Ümit Usta’nın kitabından özünde aynı ölçülerde biraz farklı başka bir tarifi buldum
2 bardak irmik
2 bardak şeker
3/4 margarin
3,5 su bardağı süt
1 fincan çam fıstığı
Ancak hafızalardan silinmeyecek bu helvayı özel kılan sütüne kattığım Dr. Oetker’in damla sakızlı vanilyasıydı…
Unutamayacağınız, yedikçe daha çok yemek isteyeceğiniz bir tad bırakıyor damakta
Sunum aşamasında da bir tasarımcıyla çalışmanın faydalarını resimde görebilirsiniz. –ablamın eli, sanatsal işlere yatkındır- Daha önce Tchibo’dan aldığım -4 yapraklı yonca keki yapma niyetiyle- küçük kalpli kalıplar şablonumuz oldu.
Tabiki mutfak işlerim helvayla sınırlı kalmadı…
Geçen hafta Esse’den aldığım cam kek kalıbının da siftahını bu vesileyle yapmış oldum. – o da bir dört yapraklı yonca-
ve menüde yer alan diğer şeyleri sayıp burda canınızı çektirmemek için uzaktan bi resimle sizi hayallerle baş başa bırakıyorum..
Çok güzel gözüküyor,eline sağlık :)
YanıtlaSilnefis harika ellerine sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık şekle bayıldım adına layık : )
YanıtlaSilElinize sağlık,nefis olmuş.
YanıtlaSilÇok güzel bir şey ortaya çıkmış, ellerinize sağlık, başarınızın devamanı dilerim...
YanıtlaSilÇok güzel bir şey ortaya çıkmış, ellerinize sağlık, başarınızın devamanı dilerim...
YanıtlaSil