Salı, Temmuz 18, 2006

Karayip Korsanları 2

Güzelim yaz akşamlarında beni sinemaya götürebilecek tek film...

Gazetelerde, dergilerde, televizyonlarda Karayip Korsanları'nın ikinci filmi Ölü Adamın Sandığı hakkında pek çok haber okuyorsunuzdur. Ben yeni birini eklemiycem. Ama filme giderseniz jeneriğin sonuna kadar kalın çünkü Hürriyet'in Pazar ekinde Ömür Gedik jenerikten sonra sürpriz bir sahne olduğunu söylüyor. Benim gittiğim sinemanın makinisti sabırsız olduğu için öyle bir sahne göremedim. Gören olursa lütfen bana da anlatsın yoksa bi daha filme gideceğim.

Makyajı, oyuncuları, çekimleriyle çok güzel olduğunu düşündüğüm film bence en iyi makyaj oscarı için kuvvetli bir aday. Kaptan Jack Sparrow'u anlatmaya bile gerek yok, ilk filmdekinden de muhteşem. Bu adamın koşmasına bayılıyorum.

Ve bir de aşık adam. Davy Jones. Aşkı acı verdiğinde; aşkını kalbine, kalbini söküp bir sandığa; sandığı da bir adaya gömecek kadar çok seven.

Davy Jones'un gemisi Uçan Hollandalı'nın mürettabatı ise deniz altındaki her canlının ayaklanıp karaya çıkmış haliydi. E tabi Kraken'ı anmadan geçmek olmaz.

Filmlerin sonu anlatılmaz ama bu filmin sonu yok. Çünkü beklenen son için yeni bir sahneye geçildiğini düşünürken; jenerik yazılarını görmeye başlıyorsunuz ve koltuğunuzda öylece kalıyorsunuz. Gerçekten bitti mi diye.

8 yorum:

Bulsara dedi ki...

gerçekten biter mi?

devam filmlerinde bu denli başarı yakalamış bir filmi hollywood denen sektörel canavar hiç nihayetlendirir mi :))

uzun zaman sonra burda yeni birşeyler görmek çok hoş :)

Dört Yapraklı Yonca dedi ki...

bitmezzzzzzzzzz

Hele de böyle başarılı bir film. Zaten 3. hazırmış bir yıl sonra seyredebilecekmişiz. Sanırım bir tane daha olacak, çünkü okuduğum haberlerde Karayiplerde hazırlanan sette 2 devam filmi daha çekildiğinden bahsediliyordu.

Senin yorumlarını da görmek güzel:))))))

Adsız dedi ki...

Yahu!
Jenerikten sonraki sahne ne imiş?
Ondan haber yok mu? :)

Dört Yapraklı Yonca dedi ki...

maalesef henüz jenerikten sonrasını gören yok :(((

Karayip Korsanlarına gitmeyi düşünen yada ikinci kez gideceklerin yardımlarını bekliyoruz

Dört Yapraklı Yonca dedi ki...

Son sahneyi nihayet öğrendim.

Jack ve diğerlerini ellerinden kaçıran yerlileri köpeği kovalarken bırakmıştık. Jenerikten sonra köpeğin Jack'in yerine tahta geçtiği görünüyormuş.

Adsız dedi ki...

Here are some links that I believe will be interested

Adsız dedi ki...

I like it! Keep up the good work. Thanks for sharing this wonderful site with us.
»

Adsız dedi ki...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you!
»