Pazar, Aralık 30, 2012

Hamsili Pilav

2012'nın son pazarında son anda hamsili pilav yapmaya karar verince, bi yandan da fotoğraflayıp blog için malzeme topladım...

Bu çekim sırasında daha önce kafaları koparılıp ayıklanmış hamsilerin orta kılçıklarını çıkartıp hamsili pilavın dış cephesi sorumlu olduğum için çekimler ablam tarafından yapıldı

Pilavın yapımcısı ve hamsi döşeme ustası ise annem :)))

3-4 çorba kaşığı -tepeleme- mısır ununa bir tatlı kaşığı tuz ekleyip hamsileri bu una buladıktan sonra  hamsilerin orta kılçıklarını kuyruklarıyla birlikte çıkartıyoruz. (1,5-2 kilo kadar hamsi)



Pilavı bildiğiniz iç pilav...

İsterseniz üzümlü fıstıklı ama bizde pek tercih edilmez.

Yine de kısaca pilav tarifini de verelim...

Kare borcam için

1,5 su bardağı pirinç
1 büyük soğan
tuz
salça
zeytinyağı
1 su bardağı +1/4 su bardağı su
piştikten sonra bol maydanoz, yenibahar, karabiber

resimleri takip ederek yerleşim ve görsel düzenlemeyi yapıp hamsilerin üzerine elinizle zeytinyağı sürüp, kırdığınız bir iki defne yaprağını serpin...

Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 30-35 dakika hamsiler iyice kızarana kadar pişirip afiyetle yiyebilirsiniz.








2 yorum:

Asortik Krep dedi ki...

Çok güzel gözüküyor..Biz uzunbeyle çok severiz.Karadenizli arkadaşlara hep takılırız bize de yapın diye :)

Tombul Tarifler dedi ki...

elinize sağlık hep merak edip de bir türlü yapmaya fırsat bulamadıklarımdan