Salı, Eylül 25, 2012

Dolandırıcılık Mesajları


Böyle bir mesaj geldi dün telefonuma; sabit numaradan aradım verilen numarayı.

Mesajın geldiği telefonunuzdan arayın bizi dediler, aramam dedim

Dolandırıcı olduğunuzdan şüpheleniyorum dedim.

Siz bilirsiniz istersek aradığınız numarayı görebiliriz ki biz dediler

Siz kimsiniz ki, yeriniz nerde dedim

Gaziantep'te otogarın üstünde bi'yermiş orası

Kapattım telefonu Pepsi'ye yazdım

Öyle para ödülü falan yok, sadece dakika hediye ederek "Pepsi Yaşatır Seni" diyolarmış.

Hemen cevap geldi.

Ama kimbilir kimleri dolandırdı yine kötü niyetli insanlar,

Tüketicilerimiz zaman zaman kötü niyetli kişiler tarafından, Pepsi ve Pepsi Yaşatır Seni adı kullanılarak farklı telefon numaralarından aranmakta; kampanyada ödül kazandıkları söylenmekte ve ödüle hak kazanmak için kendilerinden kontör göndermeleri talep edilmektedir. Kampanyalarımızda hediye kazanmak için herhangi bir ön koşul, dakika transferi yapılması, para havale edilmesi, TC kimlik numarasının istenmesi ve/veya kredi kartı bilgilerinin istenmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Bu talebe karşılık veren tüketicilerimiz kayba uğratılmaktadır. Kampanyamızdan bağımsız olarak gelişen bu dolandırıcılık olaylarının markamızla hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır. Bu nedenle tüketicilerimizden Pepsi markasının konunun tamamen dışında olduğu ve benzeri durumlar karşısında savcılığa başvurmaları gerektiğini ifade ediyoruz. İlgili açıklama www.pepsi.com.tr adresindeki web sitemizde de yer alıyor.


Pepsi markası olarak ilk günden itibaren elimize ulaşan ihbarları ve zanlı telefon numaralarını savcılıklara takip edilmek üzere bildirmekteyiz. Kampanyamıza katılan tüm tüketicilerimize aydınlatıcı mesajlar göndererek, dolandırıcılık girişimlerinden nasıl korunacaklarını anlattık. Pepsi Tüketici Danışma Hattımız tüketicilerimize mesai saatleri içinde hizmet vermeye devam ediyor. Kampanyalar hakkında her türlü sorun için tüketicilerimiz bizleri istedikleri zaman arayarak şikâyetlerini aktarabiliyor ve tatmin edici yanıtlar alabiliyorlar.

Güncel kampanyalarımız ve detayları hakkında www.pepsi.com.tr adresinden ve 0800 261 70 00 Pepsi Kampanya Danışma Hattını arayarak bilgi alabilirsiniz.



Saygılarımızla

PepsiCo Beverages Türkiye

1 yorum:

bahar006 dedi ki...

Bize de geliyor bu tarz mesajlar, onlara kalırsa bir araba, bir fot. makinası, t-shirt gibi pek çok hediyenin sahibiyim şu anda. Ben şahsen gülüp geçiyorum, dönüp de arayacak kadar ciddiye almadım hiç, tavsiyem sen de arama çünkü cep numarasını atıp tutturuyorlar ama sen ev numarandan arayarak kendini teyit etmişsin, şahsi bilgi vermişsin, aman dikkat:)