Pazartesi, Ocak 17, 2011

Günün Safı

Çalan saatimi duyamadığım için servise bindiğim saatte ancak yataktan kalktım. Durum böyle olunca da işe gitmek için yolun köşesinde bekleyen durağımızın taksilerinden birine bindim. Buraya kadar her şey normal, "nasıl bir haber, yazı değeri olabilir ki???"  diyebilirsiniz.

Hikaye işte tam da burda başlıyor.

Taksi hareket etti ama tik tak, tik tak sinyal sesi. Sola dönücez, sağa dönücez olsa gerek ama tik tak kesilmiyor. Şöyle kumanda paneline bir göz attım, dörtlüler yanıyor.

Ve saf ben "dörtlüler açık kalmış sanırım" dedim.

Cevap bile vermedi, istifini de bozmadan yola devam etti.

Neyse ki ısrar edip "şoför bey şoför bey dörtlüler yanıyor hala" diye çok bilmişlik yapmadım.

Arka koltukta kendimi ve dörtlüleri sorgularken, radyodan Nihat Sırdar'ın  sesinin geldiğini farkettim.

"Çağlayan ışıl ışıl, Avcılar da oh oh ne güzel, Aylin hanım'da mesaj atmış önümde on araba konvoy olmuşuz dörtlüler açık ilerliyoruz demiş" demez mi...

Bir süre sonra da "evet arkadaşlar bugünlük bu kadar hadi dörtlüleri kapatıyoruz" demesiyle bindiğim taksinin dörtlülerinin kapanması durumuma son noktayı koydu.

Tamam günün safı, toplumsal hareketlerden habersiz şuursuzu ben oluyim

ama dörtlülerini yakarak, dünyanın en pahalı benzinini biz kullanıyoruz diye yazılar asan ama diğer yandan deli gibi benzin tüketmekten geri kalmayanlar ne olaki??????

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ha:) ha :) süper olmuş:)

Asortik Krep dedi ki...

Dörtlüleri açmak için araba kullanmıyorsun ki şeker, evdeysen ışıkları açıp kapatıyorsun ya da dışarı çıkıp damat havasıyla oynuyorsun.Eğer araç kullanıyorsan dörtlüler açık..! ve genelde çoğunluk o saatte arabada oluyor..Sabah sekiz akşam yedi ,on dakika :))