Çarşamba, Haziran 18, 2008

Müze Kart

Kültür ve Turizm Bakanlığının bugün basına tanıtacağı müze karttan haberim oldu. Tanıtım toplantısı Kültür Bakanı'nda katılacağı gösterişli bir davetle Arkeoloji Müzesi bahçesinde olacak. Ne yazık ki davetli değilim :(

Önce hızlı bilgi eğer zamanınız ve imkanınız varsa, bugün saat 6'da Arkeoloji Müzesi bahçesinde ücretsiz alabilirsiniz. Daha sora ise belirlenen noktalardan 20 YTL karşılığı bu kartı alabileceksiniz. Sanırım bir de internetten, onu henüz inceleyemedim. Haberi size bir an önce yetiştiriyim diye hemen yazıyorum.

Nedir bu müze kart derseniz; yılda sadece 20 YTL ödeyerek Türkiye'nin her yerinde yüzlerce müzeye bedava girebilmenizi sağlayan bir kimlik. Ayasofya Müzesi'nin 10 YTL olduğu düşünülürse 2 müzede çıkarırsınız parasını.

Ayrıntılı bilgi için http://www.muzekart.com/

4 yorum:

zarpandit dedi ki...

ya aslında cok cok ıyı fikir her gitiiğim yerde öğranci kartım yanımdamı suphesi olmadan hemde:)

neseileberaber dedi ki...

Çok güzel bir bilgi. Bende müzeleri gezmeyi sevenler için süpermiş. kartı bulabilebileceğimiz noktaları da yazarsan çok sevinirim.
Bu arada seni mimledim. Bir ara cevap verirsen sevinirim.

Asortik Krep dedi ki...

Ben yazacaktım tam,benden önce davranmışsın :))

Dört Yapraklı Yonca dedi ki...

müzekart'a internetten de başvuru yapılabiliyor. Ben ilk gün başvurdum bakalım ne zaman gelecek? Ama onun dışında Arkeoloji müzesi, Topkapı Sarayı ve Ayasofya'dan başvuru yapılabiliyor sanırım. İnternet sitesinde ayrıntıları var galiba.

Beni mimlediğin için teşekkürler Neşe ama bu aralar hemen cevap yazamayabilirim kusura bakma. Hala Sofi'nin Mim'ine cevap veremediğim düşünülürse ben kötü bloggerım :(

Demek ki ben seni geçtim Sofi'cim :) ama İstanbul'da sadece şimdilik 3 müzede geçiyor olması kısıtlayıcı ama eminim arttırılır :)

zarpandit_gokche, öğrenci kimliğin varsa sen bizden daha şanslısın :)