Çarşamba, Nisan 23, 2008

Bugün 23 Nisan

"Neşe doluyor insan" diye başlayan şiir geliyor aklıma, sonra çocukluğumun 23 Nisan'ları. Hep yağmurlu ve soğuk.

Pazartesi akşamı Candan Erçetin programında çocuk korolarıyla şarkılar söyledi. Bir grup vardı; kırmızı etekli beyaz gömlekli. Uzaktan gördüğüm ekran beni ilkokul yıllarımdaki koro günlerime götürdü. Programı başından beri izleyen ablam ve annemin de aklına o günler gelmiş. Hatta ablam önde bir kız var tıpkı senin gibi yerinde duramıyo sürekli oynuyo, edayla saçlarını savuruyor dedi.

Evet ben çocukluk yıllarım da fazla kırıtkan, edalı, cilveli hatta fazlaca da oynak bir çocuktum. İlerleyen yıllarla birlikte ağırlaşıp, oturaklı hanımefendi bir kız oldum. Çocukluğumu bilenler bu değişime şaştıklarını kendileri de söylüyorlar. Neyse konuyu fazla dağıtmadan günün anlam ve önemine dönelim. Ama bi dipnot eklemeden geçemiycem o kız da benim, bu kız da. Değişmedim, sadece siz görmüyorsunuz :)

Sene 1985. Yavuz Selim İlkokulu bahçesinde 23 Nisan töreni için koro toplanmaya başlıyor. Profilden görünen yandan iki at kuyruğu olan mahsun çocuk benim.


Acaba saçımın kurdeleleri de kırmızı olsa daha mı şık olur muşum? Kırmızı pileli eteğim, beyaz geniş fırfırlı bluzüm ve gözlüklü ben.

Okulun en kısa boyluları arasında olunca koronun en önünde oluyorsunuz haliyle. Hemen yanımda Tuğba diye bir arkadaşım var ama diğerlerinden ismini hatırladığım yok.

İşte 23 Nisan deyince bunlar geldi aklıma. Albümleri karıştırıp eski resimlerimin fotoğrafını çekip bu yazıyı yazdım.

Çocukların bayramı kutlu, yarınları umutlu olsun!

4 yorum:

Sanem dedi ki...

Çok güzel. Benim de var böyle birçok resim. Gülümsetiyor baktıkça :)

Sıdıka dedi ki...

Super...Benim 23 Nisan'da cekilmis bir fotografim yok. Musamerem de olmadi hic, ne tiyatro, ne koro hicbirsey. Bu konuda ilkokul ogretmenimiz biraz pasifmis simdi yavas yavas anlayabiliyorum.

Cok guzel hatiralar bunlar. Ayrica cok sekermissin. Pek de degismemissin :)

fortuna dedi ki...

23 nisan giysileri içinde çok şekersin bence.benim anımsadığım tek kare, kırmızı süper mini şort solopet ve içine giydiğimiz fistolu beyaz bluzla çekilmiş ön dişleri olmayan ben ve annemin tüm çocukluğum boyunca favori saç modeli, tam tepeden bağlanmış saçlarım.eskiden çok kızardım.ama şimdi gülümseyerek bakıyorum bu fotolara.sevgiler..

Dört Yapraklı Yonca dedi ki...

Görüyorum ki; herkesi ilkokul yıllarına götürmüşüm:))

Hepinize yorumlarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim.

Sevgiler