Cumartesi, Ocak 05, 2008

Daha çok hastayım

Gece 4'ten beri yatakta dönüp durdum. 6'dan beri de ayaktayım. Maalesef hastalığım biraz daha arttı, dün bütün gün dinlenmeme rağmen :(

Sadece boğaz ağrısıyla başlayan hastalığıma üst solunum yolu da eklenince nefes alamaz hale geldim. Tıkalı burnumu açmak için nane yağı kokladım ama kokmuyordu sadece burun sinirlerimde hafif bir karıncalanma hissi oldu. Bu yağ yoksa kokusuz muydu? Test etmek için kolonya kokladım onun da kokusu yoktu ama burnumdaki karıncalanma hissi biraz daha fazlaydı.

E tabi bu kadar şeyi kokladıktan sonra, hapşırma kaçınılmazdı. Yarım saatte iki paket mendili hallettim. Kendime bir ıhlamur demleyip 2 koca fincan içtim. Ama onun da tadı yoktu sadece sıcaklığını hissediyordum. Evet ben feci şekilde tıkanmıştım. Eee tabi bu durumda insan can sıkıntısından cumartesi sabahı oturup akan burnundan, öksürüğünden yazmaya başlıyor.

2 yorum:

sofi dedi ki...

Yoncacım geçmiş olsun, buğumentol var kaynar suya damlatıp buharını soluyorsun açıyor, rahatlatıyor, bende geçen hafta aynı şekildeydim, burnuma uhu sıkılmış gibi tıkalıydı, damlaydı buğuydu anca açıldı.İyi yanı kar tatili yapmışsın:)İyileşmen dileğiyle kocamaaan sevgiler...

Dört Yapraklı Yonca dedi ki...

çok teşekkür ederim seni. Burun tıkanıklığını ben başka bir reçeteyle çözdüm. bak sana da veriyim. Tarifin kaynağı bir kulak burun boğaz doktoru. Yarım litre kaynatılmış soğutulmuş suya eczaneden alacağınız "sodyum bi karbonat"tan bir çorba kaşığı (silme) ve bir çay kaşığı tepeleme bildiğimiz tuzu atıp karıştırıyorsun. Sonra da burnuna çekiyosun. Bunu yaptıktan sonra burnum bi daha tıkanmaya cesaret edemedi :)))