Pazar, Aralık 02, 2007

2. Bebek Projesi

Bu haftasonu yaratıcı çalışmalar üst üste geldi ama yapacak bir şey yok. Son haftalarda üzerinde çalıştığımız projenin fotoğraflarını aşağıda görmektesiniz.

Biz projemize 2. Bebek Projesi diyoruz; çünkü ilki iki sene önce Ayşegül'ün ikizleri için yine bizim tarafımızdan yapılmıştı. Bu seferki projenin annesi de çok sevdiğimiz komşumuz Sündüz abla. Uzun bir aradan sonra oğlu Göktuğ'a bir kız kardeş geliyor. Pembe renkle çalışmak çok zevkli.

Sepet çalışmasının başı. Etrafa yayılmış malzemeler o anki hayallerimizle birleşip, sonunda aşağıdaki sepete dönüştü.


Dekoratif bir resim olmasını istediğim için sepet bir kez daha

Bu şekerlerin bir özelliği de aynı zamanda uğur getirmesi. Çünkü hepsine tek tek yapıştırılmış dört yapraklı yoncalar var. Yani bu şekerden alan bekarlar evleniyor, çocuğu olmayanların çocuğu oluyor, piyangodan büyük ikramiye çıkıyor. Bütün yoncalar da benim elimden çıktığı için seneye bu zamanlar evli oluyorum. :))) -valla ortada öyle bir durum yok-


Ve şekerlerimizzzzzzzz...


Bu da hastane kapısı için hazırlandı, klasik çelenkten farklı bir şeyler olsun istedik. "Hoşgeldin Melek" yazmayı düşündük üzerine ama bebeğin adını melek zannederler diye vazgeçtik. Ama fonda çalmasında bir sakınca görmüyoruz. Bu arada kısmetse bebek çarşamba günü dünyaya gelecek.


Bizim eserlerimizde fonksiyonellik de önemli olduğu için; kapının her iki tarafı da süslü olacak. Diğer taraf biraz daha sade. Eve dönünce sade olan sokak kapısında kullanılabilir, diğeri bebek odasında.

Hastane kapısında görüntülemeye sabredemediğim için oda kapısındaki provasını görüntüledim.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

selam yoncacım.. yine döktürmüşsünüz..çılgınsızın siz ne diyim :)) öptüm çok görüşmek üzeree

elif

Sanem dedi ki...

Merhaba Yonca. Ellerinize sağlık. Çok şeker olmuş gerçekten. Ben de istiyorum böyle el becerilerine dayanan şeyler yapmak. Ne zamandır da aklımda. Çok özendim bak şimdi.

Dört Yapraklı Yonca dedi ki...

elif'cim kayıpsın, ne iyi yaptın da yazdın. özledik valla.

Sanem'cim çok keyifli ama oyalıyor insanı. Fakat sonrasında karşısına geçip seyretmek inanılmaz güzel. Hele bi de böyle yorumlar olunca daha da bir keyifli oluyor.

Adsız dedi ki...

buralardayım canım..ilgiyle takip ediyorum yazılarını hiç kaçırır mıyım.. :)

elif