Cuma, Kasım 09, 2007

İş Bankası Reklamındaki Atatürk

İki hafta önce bir öğle yemeğinde konuşuyorduk arkadaşlarla; n'olacak bu banka reklamlarının hali diye. Bir zamanların kristal elmalarını toplayan Yapı Kredi reklamları değişen logosuyla birlikte ciddi bir inişe geçti.

Bay Pardon'u kim unutabilir? Dizi film olmuştu artık.

Yavaş yavaş kan kaybeden reklamlar, son seyrettiklerimizle en dip noktasına ulaştı diye düşünüyorum. Banka yöneticisi rolündeki kadın tiyatro oyuncusu -ki kendisini beğenmeme rağmen- inanılmaz itici.

Yazıyı yazmamın nedeni bu akşam izlediğim İş Bankası reklamı. Büyülendim kaldım ekran karşısında.

Herkes kim Atatürk'ü oynayacak diye çekişirken Haluk Bilginer usta bir makyajla ve başarılı bir kurguyla Atatürk'ü canlandırmıştı bile. Verilen mesaj, başarılı kurgu ve hikaye ile 10 Kasım'da yayınlanan harika bir reklam bence.

Belki duygusal davranıyor olabilirim bu konuda işin profesyonelleri ne düşünür bilmiyorum ama mutlaka bu reklamı izleyin

3 yorum:

sofi dedi ki...

Reklamları hep zaplarım ama ona rastladığımda farkı hemen hissediyorsun, çok başarılı, kaliteli, mesajı doğru bir reklam.

Adsız dedi ki...

Ben hic begenmedim reklami. neden? Keske Haluk Bilginer`in sesini koymasalardi. o kadar beynimize islenmis bir ses ki o, sesi duyar duymaz Ataturk`u degil de Haluk Bilginer`i gordum ben. O kadar makyaja ragmen. O yuzden fazla etkileyemedi beni

Dört Yapraklı Yonca dedi ki...

evet Hande o konuda katılıyorum sana. Reklamı izlerken sürekli Haluk Bilginer'in yüzünü yakalamaya çalışıyorum ben de. Ama o kadar kusur kadı kızında da olur.