Çarşamba, Haziran 21, 2006

Elektrik Kesintileriyle İlgili Bir Uyarı

Bilgisayarlar artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası, cep telefonları gibi. Onlardan önce nasıl yaşıyorduk, nasıl böyle bizi ele geçirdiler?

Bu sabah işe geldiğimde iki bilgisayarımdan birinin -ana bilgisayarımın- her zamankinin aksine açılmadığını gördüm. Teknik bölüme haber verdim, sıradan bir teknik problem diye düşünürken acı haberi aldım. Hard disk yanmış. Bilgisayarım kapalı olmasına rağmen akşam ki elektrik kesintisinde gerilime maruz kalıp yanmış. Odada ki garip yanık kokusu da böylece anlaşılmış oldu.

İlk müdahalede bilgisayarımdaki hiç bir şeyin kurtarılmadığını öğrendik. Ancak daha donanımlı bir birimde tekrar denenecek.

6 yıldır yaptığım tüm işler, raporlarım, dosyalarım, takip ettiklerim, hazırladıklarım, arşivim, yedeklediğim dosyalar. Her şey ama herşey artık yok. Yani artık hiç bir şeyim yok. Kabus gibi.

Bunları neden anlattım?

Elektrik gidip gelmelerinin çok da önemli problemlere yol açmayacağını düşünürdüm. -Ev yaşantınızda kesintilerde elektronik aletlerin fişini çekin uyarılarını duymuşsunuzdur-

Yani aygıtın kapalı olması bi işe yaramıyor. Çünkü elektrik geldiğinde stand by konumuna geçtiği için, derin darbeye maruz kalabiliyor.

Başınıza hiç bir zaman böyle şeyler gelmemesi dileğiyle