Cuma, Ağustos 12, 2005

Yarınlar İçin


Geleceğimiz çocuklarımız.

Dünya'nın büyük bir bölümünde çocuklar; kendileri için sağlıksız ve doğru olmayan koşullarda büyüyüyorlar. Açlık; çeşitli hastalıklar; kötü amaçlar için büyükler tarafından kullanılmak, zararlı madde bağımlılıkları ve daha pek çok şey.

Ülkemizde de benzer sorunlarla büyümek zorunda olan çocuk sayısı hiç de az değil. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki; önümüzdeki yıllarda bu sayı gittikçe de artacak. Her 2 dakikada 1, saatte 34, günde 822, yılda 300.000 çocuk daha sokakta yaşamak zorunda kalabilir. Başta UNICEF olmak üzere pek çok sivil toplum kuruluşu ve ilgili bakanlıklar bu artışa son vermek ve çocuklarımızın sağlıklı bir gelecek kurması için projeler başlatıyorlar.

Geçenlerde yazdığım Çocukların Dünyası yazımda da belirttiğim gibi; kendi çocuğumuzu en iyi koşullarda büyütmemiz yeterli değil. Topluluk olarak yaşadığımız için birey olarak yaşanan iyilikler; huzur ve refahı sağlayamıyor.

Belki işlerimizden, günlük koşturmacalarımızdan çok fazla bir şey yapamazmışız gibi geliyor. Ancak sadece bir kaç dakika ayırarak en azından başlamış bir projeye destek olabiliriz.

UNICEF desteğiyle, İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Kadın ve Çocuktan Sorumlu Devlet Bakanlığı gibi ilgili bakanlıklar ve kuruluşlar tarafından yürütülecek olan sokakta yaşayan ve çalıştırılan çocuklara yönelik proje, toplam 8 ilde uygulamaya konulacak. UNICEF’e göre çocukların sokaklara düşmesini önlemede başvurulacak ilk araç eğitim. Yapılacak iş de, çocukları okula göndermek ve okulda tutmak.

Projeye destek için 2 ytl değerinde üzerinde For Tomorrow yazan bilekliklerden satın almak yeterli. Vakkorama, Vakko, Remzi Kitabevi; D&R ve www.fortomorrow.org sitesinden satın alabilirsiniz. Diğer bir seçenek ise Turkcell faturalı hattınızdan Turkcell 3005'e ad-soyad ve adres bilgilerini içeren SMS göndermek.

Hiç yorum yok: